Akoestiek Kantoor / Kantoren

Met name bij recentelijk gebouwde kantoren is vaak sprake van een hinderlijke galm en dus een slechte akoestiek. Dit is het gevolg van het gebruik van steeds meer harde materialen in het ontwerp van het gebouw. Om dit probleem op te lossen en de akoestiek te verbeteren moeten geluidsabsorberende materialen worden toegevoegd die uiteraard voldoen aan de normen qua brandveiligheid. Hierbij spelen de volgende zaken een belangrijke rol:

- Esthetiek: Omdat uw kantoor in veel gevallen een visitekaartje is, is de esthetiek van de oplossing vaak net zo belangrijk als de oplossing zelf. Oplossingen moeten dus ofwel onzichtbaar zijn, of goed passen binnen het huidige ontwerp.

- Betonkernactivering: Bij betonkernactivering is het belangrijk dat materialen niet direct tegen het plafond worden geplaatst; de betonkernactivering werkt dan niet meer goed. Dit maakt het aantal mogelijkheden beperkter; een akoestisch systeemplafond is bijvoorbeeld geen optie meer.

Twijfelt u over de juiste producten of toepassingen om de akoestiek te verbeteren? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden!

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5