Akoestiek Restaurants / Cafes

Een slechte akoestiek is een veelvoorkomend probleem in restaurants en cafés. Dit wordt vaak als zeer storend ervaren door gasten en medewerkers en kan zelfs ten koste gaan van de klandizie. Een slechte akoestiek in restaurants en cafés heeft vaak te maken met een te hoge galm door de aanwezige harde wanden en hoge plafonds, achtergrondlawaai vanuit de keuken en achtergrondmuziek. Daarnaast speelt het Lombard-effect een grote rol. 

Het Lombard-effect / cocktailparty-effect: Er is misschien wel niets zo storend voor gasten dan elkaar niet kunnen verstaan. Dit effect zorgt ervoor dat mensen steeds harder gaan praten om zichzelf verstaanbaar te maken. Door geluid dicht bij de bron te dempen kan dit effect worden teruggedrongen. Echter blijft dit effect altijd invloed hebben wanneer veel mensen zich in een kleine ruimte bevinden.

Easy Noise Control biedt een uitgebreid scala akoestische en tegelijkertijd esthetische oplossingen aan om een slechte akoestiek in een café en restaurant tegen te gaan. 

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4