Projecten

 • EASYfoto kaderloos fotopaneel in Dorpskerk Wilp

  In het voorjaar 2017 nam fotograaf Herman van de Vijver contact met ons op over de mogelijkheden van het EASYphoto wandpaneel voor de Dorpskerk te Wilp. De Dorpskerk Wilp wilde graag in de Romaanse ontvangsthal Herman's fotorapportage ophangen. Deze fotorapportage bestond uit foto's van talentvolle musici die in 2016 optraden in het kader van Prinses Christina Concours Oost Nederland, project Jonge Meesters Wilp. Daarnaast was het voor de Dorpskerk een fijne bijkomstigheid als de akoestiek van de zaal verbeterd zou worden.

  Lees verder

 • EASYphoto plafondeilanden in kantoor.

  Na de verhuizing naar een nieuw kantoorpand kreeg een consultancybureau uit Düsseldorf te maken met een akoestisch probleem. In verschillende ruimtes was er namelijk sprake van een hinderlijke galm. Aangezien er door meerdere werknemers continue wordt getelefoneerd in deze ruimtes, speelt akoestiek een belangrijke rol voor dit bedrijf. EASY Noise Control werd ingeschakeld om het galmprobleem aan te pakken.

  Lees verder

 • Akoestisch probleem in Duits restaurant

  EASY Noise Control is sinds enkele maanden ook actief in Duitsland. Naast de online verkoop via een Duitse webshop voeren wij nu ook projecten uit in Duitsland. Een van de eerste projecten daar was het oplossen van een akoestisch probleem in een restaurant in Bottrop.

  Lees verder

 • Akoestiek retraite centrum Het Land van Nu.

  In het Groningse Siddeburen is Het Land van Nu gevestigd. Dit retraite centrum is een inspirerende plek waar uiteenlopende activiteiten worden georganiseerd. Naast een groeiplek voor ideeën is het ook een stilteplek voor rustvinders en een plek waar yogasessies gehouden worden. Vanzelfsprekend speelt de akoestiek in een dergelijk centrum een belangrijke rol.

  Lees verder

 • Akoestiek scholengemeenschap de Rooi Pannen

  In het onderwijs speelt akoestiek een belangrijke rol. Een slechte akoestiek kan namelijk een negatieve invloed hebben op de prestaties van leerlingen. In samenwerking met Koop Meubelen uit Son heeft EASY Noise Control bij Scholengemeenschap de Rooi Pannen in Eindhoven de akoestiek verbeterd door een aantal behoorlijk grote EASYphoto akoestische fotopanelen op te hangen.

  Lees verder

 • Akoestiek restaurant de Branding

  Iedereen kent het wel: vermoeidheid na een avondje tafelen in je favoriete restaurant. Een belangrijke reden hiervoor is vaak de slechte akoestiek. Door veel rumoer en drukte is het lastig een gesprek voeren en je gesprekspartners te verstaan. Een slechte akoestiek versterkt dit probleem en zorgt ervoor dat je je enorm moet concentreren, wat leidt tot vermoeidheid. Gelukkig zijn er ondernemers die zich van dit probleem bewust zijn en op zoek gaan naar een oplossing. Op deze manier denken zij mee aan het comfort van hun gasten.

  Lees verder

 • Gestoffeerde akoestische panelen in kantoor.

  In een open kantoorruimte in Den Haag stond EASY Noise Control voor een nieuwe akoestische uitdaging. In het kantoor was niet zozeer sprake van een te hoge galm, maar van een overdracht van geluid tussen werkplekken onderling.  In het kantoor was reeds een akoestisch systeemplafond aanwezig om het geluidsniveau te dempen. Daarnaast zorgden bureauschermen al voor een vermindering van de overdracht tussen de bureau's. Ondanks deze maatregelen hadden de werknemers last van de geluidsoverdracht.

  Lees verder

 • Akoestiek restaurant Syr in Utrecht.

  Op 25 juni dit jaar heeft restaurant Syr haar deuren geopend in het centrum van Utrecht. Nog voordat het restaurant werd geopend was ze al een begrip in Utrecht en omstreken; een nieuwe onderneming met als doel de participatie van vluchtelingen in Utrecht en de bredere samenleving aan te moedigen. EASY Noise control werd benaderd om de akoestiek aan te pakken in het, op dat moment, nog te openen restaurant.

  Lees verder

 • Akoestiek Hooge Huys te Alkmaar

  Halverwege 2015 werd EASY Noise Control benaderd door monumentenorganisatie Vereniging Hendrick de Keyser om mee te denken in het akoestisch ontwerp van het Hooge Huys te Alkmaar. Dit voormalige kantoorpand is ontworpen door Alexander Kropholler (architect en belangrijke voorman in het traditionalisme) en is in het bezit van de monumentenorganisatie. Op het moment toen EASY Noise Control werd benaderd was het pand in volledig restauratie, met als doel om in 2016 compleet opgeleverd te worden.

  Lees verder

 • Akoestische verbeteringen bedrijfsruimte Ferm Werk

  In het begin van dit jaar heeft EASY Noise Control in opdracht van Ferm Werk akoestische voorzieningen aangebracht in de bedrijfsruimte te Woerden. In deze ruimte was er sprake van een slechte akoestiek. Door galm en reflecties verspreidden de geluidsgolven zich door de ruimte. Dit had negatieve gevolgen voor het geluidsniveau, de spraakverstaanbaarheid en de concentratie van de medewerkers. Uit metingen bleek de gemiddelde nagalmtijd 1,7 seconde te bedragen, terwijl de ideale nagalmtijd voor deze ruimte op gemiddeld 0,8 seconde ligt.

  Lees verder

 • Akoestiek apotheek Bergschenhoek

  Wegens herontwikkeling centrumplan heeft de Benu apotheek Bergschenhoek weer een eigentijds karakter gekregen met een nieuwbouwpand. De akoestiek is direct in het ontwerp van de nieuwe apotheek meegenomen. EASY Noise Control is door de klant in een vroeg stadium gevraagd mee te denken in het ontwerp. Samen met de designers heeft dit geleid tot een esthetisch en akoestisch verbeterde apotheek.

  Lees verder

 • Akoestiek bedrijfsrestaurant

  In opdracht van Florensis zijn er door EASY Noise Control akoestische voorzieningen geplaatst in het bedrijfsrestaurant. Florensis is een innovatief familiebedrijf dat veredelings- en vermeerderingsmateriaal levert aan professionele kwekers. Het bedrijfsrestaurant wordt gebruikt voor de lunch van het personeel en voor presentaties.

  Lees verder

 • Akoestiek grand café Plein 7

  Sinds mei van dit jaar is grand café Plein 7 in het centrum van Woerden geopend. Een mooie open zaak met een strak interieur. Helaas kreeg het personeel vanaf de opening regelmatig klachten over de akoestiek. Dit werd veroorzaakt doordat zowel de gesprekken van de gasten als het geluid van de bar sterk versterkt werd door harde oppervlakten in de zaak.

  Lees verder

 • Verbetering akoestiek kantoor TRES

  TRES is een ontwikkelaar van online oplossingen, van het bouwen van websites en webshops tot het bedenken en uitvoeren van online campagnes. Het bedrijf verhuisde in april van dit jaar naar een nieuw gebouw in Heerenveen, waar zij twee verdiepingen hebben betrokken. Hierbij is er gekozen voor een industriële look met harde materialen en een open kantoorruimte. Deze elementen dragen bij aan een modern en strak kantoor, maar helaas ook aan een slechte akoestiek.

  Lees verder

 • Akoestisch probleem in zaal opgelost

  JerehSalem is een Pinkstergemeente in Zaandam die sterk in opkomst is. De diensten van JerehSalem worden dankzij het groeiend aantal leden steeds drukker bezocht. Traditiegetrouw komen de bezoekers na afloop van een dienst samen in de gemeenschappelijke ruimte. Deze ruimte beschikte echter over een slechte akoestiek en EASY Noise Control werd benaderd om de situatie te verbeteren.

  Lees verder

 • EASYwall verbetert akoestiek woonkamer

  EASY Noise Control kreeg recentelijk een aanvraag van een klant die op zoek was naar een oplossing voor een geluidsprobleem in zijn woonkamer. Het geluidsprobleem bestond uit geluidsreflecties die afkomstig waren uit het gedeelte van de woonkamer die was ingericht als speelhoek voor de kinderen. Lees verder

 • Callcenter akoestisch optimaal

  Opdrachtgever Otravo, moederbedrijf van onder meer reisorganisaties vliegtickets.nl en WTC.nl, heeft besloten om alle medewerkers onder te brengen in een nieuw hoofdkantoor. Als locatie is er gekozen voor het indrukwekkende Sugar City in Halfweg, onder de rook van Schiphol. De bovenste etages van zowel de Oostelijke als Westelijke Silo zijn ingericht als kantoor. Eén van de grootste afdelingen betreft het callcenter met 60 werkplekken.

  Lees verder

 • Akoestiek in de ouderenzorg

  De Herbergier is een zorgformule voor mensen met geheugenproblemen zoals dementie, die niet meer zelfstandig kunnen wonen. De inrichting, het dagelijks leven, de manier van omgang met elkaar; in een Herbergier is alles huiselijk en ongedwongen.

  De Herbergier heeft dus veel aandacht voor het creëren van de juiste sfeer in hun prachtige locaties. Het is uit deze gedachte dat de Herbergier Olst bij ons terecht kwam voor een akoestisch advies.

  Lees verder

 • Akoestische schermen in kantoortuinen

  Om de akoestiek in een kantoor te verbeteren wordt er veelal gebruik gemaakt van wand- en plafondoplossing. Voor galmproblemen staat EASY Noise Control hier helemaal achter.

  Lees verder

 • ProDemos – Akoestiek en Ontwerp

  Het verbeteren van de akoestiek in een ruimte is niet altijd de grootse uitdaging. De uitdaging ligt meestal in het vinden van een akoestische oplossing die tevens esthetisch een meerwaarde heeft voor een ruimte. Dit was ook de uitdaging bij ProDemos, het ‘Huis voor democratie en rechtsstaat’ te Den Haag.

  Lees verder