Akoestische plafondeilanden in restaurant de Palatijn

Midden in Park Sonsbeek te Arnhem ligt, tussen het groen, restaurant De Palatijn verborgen. Een prachtige locatie waar naast ontbijt, lunch en borrels ook feesten en recepties worden gehouden. De locatie en entourage is prachtig in één van de jongste rijksmonumenten van Nederland, maar de akoestiek was onaangenaam. Met name tijdens drukke momenten kon men elkaar nauwelijks verstaan en ging het personeel aan het einde van de werkdag, mede door het hoge geluidsniveau, moe naar huis.

EASY Noise Control werd benaderd om te kijken welke mogelijkheden er waren om de akoestiek te verbeteren. Vanuit De Palatijn was de wens dat de akoestische oplossing zo min mogelijk mocht opvallen. In overleg met het restaurant is er een voorstel gemaakt, met akoestische plafondeilanden in een neutrale kleur als akoestische oplossing. Na goedkeuring van het ontwerp heeft het montageteam van EASY Noise Control de akoestische plafoneilanden opgehangen.

 

Doordat de EASY plafondeilanden met een vaste tussenruimte zijn gemonteerd, valt de akoestische oplossing zo min mogelijk op. Hierdoor blijven de kroonluchters die in de ruimte hangen de eyecatchers van het restaurant.

Na het aanbrengen van de akoestische oplossing wordt tijdens drukke momenten de ruimte als rustiger en prettiger ervaren om een gesprek te voeren. Voor de medewerkers is het ook prettiger werken, aangezien ze hun gasten beter kunnen bedienen. De vermoeidheid die ontstaat vanwege het hoge geluidsniveau en de slechte spraakverstaanbaarheid is afgenomen.