• Akoestiek in het onderwijs

  Spraakverstaanbaarheid speelt een enorm belangrijke rol in het onderwijs. Het is een plek waar kennisoverdracht plaatsvindt, discussies worden gevoerd en presentaties worden gegeven. Achtergrondlawaai en nagalm hebben een negatieve invloed op de spraakverstaanbaarheid. Een goede akoestiek is dan ook een belangrijke voorwaarde voor goed onderwijs.

  Lees verder

 • EASYphoto plafondeilanden in kantoor.

  Na de verhuizing naar een nieuw kantoorpand kreeg een consultancybureau uit Düsseldorf te maken met een akoestisch probleem. In verschillende ruimtes was er namelijk sprake van een hinderlijke galm. Aangezien er door meerdere werknemers continue wordt getelefoneerd in deze ruimtes, speelt akoestiek een belangrijke rol voor dit bedrijf. EASY Noise Control werd ingeschakeld om het galmprobleem aan te pakken.

  Lees verder

 • Akoestische transparante gordijnen

  In veel nieuwe woningen en kantoorgebouwen zien we grote raamoppervlakken terugkomen. Dit zorgt voor veel lichtinval en een ruimtelijk karakter. Het nadeel van deze raamoppervlakken zijn de reflecties van het geluid die optreden.  Dikke stoffen gordijnen zijn in dit geval geen oplossing, omdat het binnenvallende daglicht hiermee wordt tegengehouden. De gordijnen blijven in dat geval open en het geluidsabsorberende effect is zodoende minimaal.

  Lees verder

 • Akoestiek in een open kantoorruimte

  Een trend die de laatste jaren opkomt: open kantoorruimtes met een strakke uitstraling, omgeven door veel raamwerk en/of glazen wanden. Het design spreekt veel mensen aan en kan als visitekaartje van een bedrijf worden gezien. Toch brengen deze kantoorruimtes ook een negatief aspect met zich mee. Door de harde materialen in deze moderne kantoren wordt het geluid weerkaatst en nauwelijks geabsorbeerd. Dit kan leiden tot een hinderlijke galm en een stijging van het geluidsniveau in de ruimte.

  Lees verder

 • Akoestisch probleem in Duits restaurant

  EASY Noise Control is sinds enkele maanden ook actief in Duitsland. Naast de online verkoop via een Duitse webshop voeren wij nu ook projecten uit in Duitsland. Een van de eerste projecten daar was het oplossen van een akoestisch probleem in een restaurant in Bottrop.

  Lees verder

 • Het belang van een goede akoestiek

  Er lijkt tegenwoordig steeds meer aandacht te zijn voor akoestiek. Van een restaurant tot een een multifunctionele kerk en van een callcenter tot een verzorgingshuis: een goede akoestiek wordt steeds belangrijker gevonden. Maar wat is nu eigenlijk het belang van een goede akoestiek? In deze blogpost geven wij een antwoord op deze vraag.

  Lees verder

 • Akoestiek retraite centrum Het Land van Nu.

  In het Groningse Siddeburen is Het Land van Nu gevestigd. Dit retraite centrum is een inspirerende plek waar uiteenlopende activiteiten worden georganiseerd. Naast een groeiplek voor ideeën is het ook een stilteplek voor rustvinders en een plek waar yogasessies gehouden worden. Vanzelfsprekend speelt de akoestiek in een dergelijk centrum een belangrijke rol.

  Lees verder

 • Akoestiek scholengemeenschap de Rooi Pannen

  In het onderwijs speelt akoestiek een belangrijke rol. Een slechte akoestiek kan namelijk een negatieve invloed hebben op de prestaties van leerlingen. In samenwerking met Koop Meubelen uit Son heeft EASY Noise Control bij Scholengemeenschap de Rooi Pannen in Eindhoven de akoestiek verbeterd door een aantal behoorlijk grote EASYphoto akoestische fotopanelen op te hangen.

  Lees verder

 • Akoestiek restaurant de Branding

  Iedereen kent het wel: vermoeidheid na een avondje tafelen in je favoriete restaurant. Een belangrijke reden hiervoor is vaak de slechte akoestiek. Door veel rumoer en drukte is het lastig een gesprek voeren en je gesprekspartners te verstaan. Een slechte akoestiek versterkt dit probleem en zorgt ervoor dat je je enorm moet concentreren, wat leidt tot vermoeidheid. Gelukkig zijn er ondernemers die zich van dit probleem bewust zijn en op zoek gaan naar een oplossing. Op deze manier denken zij mee aan het comfort van hun gasten.

  Lees verder

 • EASY plafondeilanden en EASYphoto akoestisch getest.

  Binnen de afdeling ruimte-akoestiek van EASY Noise Control zijn de EASY plafondeilanden en de EASYphoto fotopanelen de meest verkochte producten.  Deze producten worden dan ook vaak door ons toegepast in adviesrapporten en akoestische berekeningen. Het is dan ook dan ook van essentieel belang dat wij alle eigenschappen van onze producten kennen.

  Lees verder

 • Gestoffeerde akoestische panelen in kantoor.

  In een open kantoorruimte in Den Haag stond EASY Noise Control voor een nieuwe akoestische uitdaging. In het kantoor was niet zozeer sprake van een te hoge galm, maar van een overdracht van geluid tussen werkplekken onderling.  In het kantoor was reeds een akoestisch systeemplafond aanwezig om het geluidsniveau te dempen. Daarnaast zorgden bureauschermen al voor een vermindering van de overdracht tussen de bureau's. Ondanks deze maatregelen hadden de werknemers last van de geluidsoverdracht.

  Lees verder

 • Akoestiek restaurant Syr in Utrecht.

  Op 25 juni dit jaar heeft restaurant Syr haar deuren geopend in het centrum van Utrecht. Nog voordat het restaurant werd geopend was ze al een begrip in Utrecht en omstreken; een nieuwe onderneming met als doel de participatie van vluchtelingen in Utrecht en de bredere samenleving aan te moedigen. EASY Noise control werd benaderd om de akoestiek aan te pakken in het, op dat moment, nog te openen restaurant.

  Lees verder

 • Akoestiek Hooge Huys te Alkmaar

  Halverwege 2015 werd EASY Noise Control benaderd door monumentenorganisatie Vereniging Hendrick de Keyser om mee te denken in het akoestisch ontwerp van het Hooge Huys te Alkmaar. Dit voormalige kantoorpand is ontworpen door Alexander Kropholler (architect en belangrijke voorman in het traditionalisme) en is in het bezit van de monumentenorganisatie. Op het moment toen EASY Noise Control werd benaderd was het pand in volledig restauratie, met als doel om in 2016 compleet opgeleverd te worden.

  Lees verder

 • Akoestische verbeteringen bedrijfsruimte Ferm Werk

  In het begin van dit jaar heeft EASY Noise Control in opdracht van Ferm Werk akoestische voorzieningen aangebracht in de bedrijfsruimte te Woerden. In deze ruimte was er sprake van een slechte akoestiek. Door galm en reflecties verspreidden de geluidsgolven zich door de ruimte. Dit had negatieve gevolgen voor het geluidsniveau, de spraakverstaanbaarheid en de concentratie van de medewerkers. Uit metingen bleek de gemiddelde nagalmtijd 1,7 seconde te bedragen, terwijl de ideale nagalmtijd voor deze ruimte op gemiddeld 0,8 seconde ligt.

  Lees verder

 • Akoestiek apotheek Bergschenhoek

  Wegens herontwikkeling centrumplan heeft de Benu apotheek Bergschenhoek weer een eigentijds karakter gekregen met een nieuwbouwpand. De akoestiek is direct in het ontwerp van de nieuwe apotheek meegenomen. EASY Noise Control is door de klant in een vroeg stadium gevraagd mee te denken in het ontwerp. Samen met de designers heeft dit geleid tot een esthetisch en akoestisch verbeterde apotheek.

  Lees verder

 • Akoestiek bedrijfsrestaurant

  In opdracht van Florensis zijn er door EASY Noise Control akoestische voorzieningen geplaatst in het bedrijfsrestaurant. Florensis is een innovatief familiebedrijf dat veredelings- en vermeerderingsmateriaal levert aan professionele kwekers. Het bedrijfsrestaurant wordt gebruikt voor de lunch van het personeel en voor presentaties.

  Lees verder

 • Akoestiek grand café Plein 7

  Sinds mei van dit jaar is grand café Plein 7 in het centrum van Woerden geopend. Een mooie open zaak met een strak interieur. Helaas kreeg het personeel vanaf de opening regelmatig klachten over de akoestiek. Dit werd veroorzaakt doordat zowel de gesprekken van de gasten als het geluid van de bar sterk versterkt werd door harde oppervlakten in de zaak.

  Lees verder

 • Verbetering akoestiek kantoor TRES

  TRES is een ontwikkelaar van online oplossingen, van het bouwen van websites en webshops tot het bedenken en uitvoeren van online campagnes. Het bedrijf verhuisde in april van dit jaar naar een nieuw gebouw in Heerenveen, waar zij twee verdiepingen hebben betrokken. Hierbij is er gekozen voor een industriële look met harde materialen en een open kantoorruimte. Deze elementen dragen bij aan een modern en strak kantoor, maar helaas ook aan een slechte akoestiek.

  Lees verder

 • Akoestisch probleem in zaal opgelost

  JerehSalem is een Pinkstergemeente in Zaandam die sterk in opkomst is. De diensten van JerehSalem worden dankzij het groeiend aantal leden steeds drukker bezocht. Traditiegetrouw komen de bezoekers na afloop van een dienst samen in de gemeenschappelijke ruimte. Deze ruimte beschikte echter over een slechte akoestiek en EASY Noise Control werd benaderd om de situatie te verbeteren.

  Lees verder

 • Design for the ears, not only for the eyes

  In deze TEDTalk legt geluidsexpert Julian Treasure het belang van akoestiek uit. Hij spoort architecten aan om meer aandacht te besteden aan het aspect akoestiek bij het ontwerpen van gebouwen. Aan de hand van pakkende voorbeelden wordt duidelijk gemaakt hoe geluid onze gezondheid en productiviteit beïnvloedt.

  Lees verder