• Akoestische plafondeilanden in restaurant de Palatijn

  Midden in Park Sonsbeek te Arnhem ligt, tussen het groen, restaurant De Palatijn verborgen. Een prachtige locatie waar naast ontbijt, lunch en borrels ook feesten en recepties worden gehouden. De locatie en entourage is prachtig in één van de jongste rijksmonumenten van Nederland, maar de akoestiek was onaangenaam. Met name tijdens drukke momenten kon men elkaar nauwelijks verstaan en ging het personeel aan het einde van de werkdag, mede door het hoge geluidsniveau, moe naar huis.

  Lees verder

 • Wat is nagalmtijd?

  Nagalmtijd is een begrip dat vaak voorbij komt wanneer er wordt gesproken over akoestiek. Geluidgolven worden geproduceerd en verspreiden zich in alle richtingen. Wanneer de geluidgolf in aanraking komt met een oppervlak wordt een deel van het geluid geabsorbeerd en een deel wordt gereflecteerd. Hoe harder het oppervlak, hoe groter het percentage geluid dat wordt gereflecteerd. De nagalmtijd is de tijd die nodig is voordat het geluiddrukniveau in een ruimte met 60 dB terugvalt ten opzichte van de maximale (initiële) waarde. Gesloten ruimten met "harde" wanden en vloeren (zoals beton, laminaat, e.d.) hebben slecht absorberende oppervlakken en dus een lange nagalmtijd.

  Lees verder

 • EASYfoto kaderloos fotopaneel in Dorpskerk Wilp

  In het voorjaar 2017 nam fotograaf Herman van de Vijver contact met ons op over de mogelijkheden van het EASYphoto wandpaneel voor de Dorpskerk te Wilp. De Dorpskerk Wilp wilde graag in de Romaanse ontvangsthal Herman's fotorapportage ophangen. Deze fotorapportage bestond uit foto's van talentvolle musici die in 2016 optraden in het kader van Prinses Christina Concours Oost Nederland, project Jonge Meesters Wilp. Daarnaast was het voor de Dorpskerk een fijne bijkomstigheid als de akoestiek van de zaal verbeterd zou worden.

  Lees verder

 • Nieuw: EASYfabric akoestisch bureauscherm

  In veel kantoren en callcenters is er sprake van hinderlijke geluidsoverdracht tussen werkplekken. Dit komt doordat er veel werknemers dicht op elkaar zitten in één ruimte. Hierdoor is er meer vraag naar privacy en rust op de werkplek. Een veel gekozen oplossing die hiervoor gebruikt wordt is het EASYphoto bureauscherm. Dit is een akoestisch bureauscherm dat kan worden voorzien van een afbeelding naar keuze. Naast deze oplossing hebben wij nu ook  EASYfabric akoestische bureauschermen in onze collectie. Deze zijn gestoffeerd en beschikken over uitstekende geluidsabsorberende eigenschappen.

  Lees verder

 • Belang van akoestiek in huisarts- en tandartspraktijken

  In de gezondheidszorg speelt akoestiek een belangrijke rol, zowel in wachtkamers als in behandelkamers en praktijkkamers. Deze ruimtes vragen om een rustgevende omgeving, waarbij de sfeer bepalend is voor het welbehagen van de patiënten. Belangrijke factoren hierbij zijn privacy en comfort. Helaas is dit in de realiteit niet altijd het geval en is de akoestiek in veel praktijkruimten onaangenaam. Vanwege hygiënische of esthetische redenen bestaan veel praktijkruimten uit harde materialen, zoals glas, beton en tegels. Hierdoor ontstaan er veel geluidsreflecties en kan er sprake zijn van een hinderlijke galm.

  Lees verder

 • Fabels in de wereld van de akoestiek

  Het onderwerp akoestiek krijgt steeds meer aandacht en er wordt dan ook steeds vaker over akoestiek geschreven. Maar niet alles wat geschreven wordt is waar. Wel worden sommige verhalen in stand gehouden en verspreid, waardoor wij regelmatig vragen hierover krijgen. In deze blog behandelen we een aantal van deze fabels.

  Lees verder

 • Akoestiek in het onderwijs

  Spraakverstaanbaarheid speelt een enorm belangrijke rol in het onderwijs. Het is een plek waar kennisoverdracht plaatsvindt, discussies worden gevoerd en presentaties worden gegeven. Achtergrondlawaai en nagalm hebben een negatieve invloed op de spraakverstaanbaarheid. Een goede akoestiek is dan ook een belangrijke voorwaarde voor goed onderwijs.

  Lees verder

 • EASYphoto plafondeilanden in kantoor.

  Na de verhuizing naar een nieuw kantoorpand kreeg een consultancybureau uit Düsseldorf te maken met een akoestisch probleem. In verschillende ruimtes was er namelijk sprake van een hinderlijke galm. Aangezien er door meerdere werknemers continue wordt getelefoneerd in deze ruimtes, speelt akoestiek een belangrijke rol voor dit bedrijf. EASY Noise Control werd ingeschakeld om het galmprobleem aan te pakken.

  Lees verder

 • Akoestische transparante gordijnen

  In veel nieuwe woningen en kantoorgebouwen zien we grote raamoppervlakken terugkomen. Dit zorgt voor veel lichtinval en een ruimtelijk karakter. Het nadeel van deze raamoppervlakken zijn de reflecties van het geluid die optreden.  Dikke stoffen gordijnen zijn in dit geval geen oplossing, omdat het binnenvallende daglicht hiermee wordt tegengehouden. De gordijnen blijven in dat geval open en het geluidsabsorberende effect is zodoende minimaal.

  Lees verder

 • Akoestiek in een open kantoorruimte

  Een trend die de laatste jaren opkomt: open kantoorruimtes met een strakke uitstraling, omgeven door veel raamwerk en/of glazen wanden. Het design spreekt veel mensen aan en kan als visitekaartje van een bedrijf worden gezien. Toch brengen deze kantoorruimtes ook een negatief aspect met zich mee. Door de harde materialen in deze moderne kantoren wordt het geluid weerkaatst en nauwelijks geabsorbeerd. Dit kan leiden tot een hinderlijke galm en een stijging van het geluidsniveau in de ruimte.

  Lees verder

 • Akoestisch probleem in Duits restaurant

  EASY Noise Control is sinds enkele maanden ook actief in Duitsland. Naast de online verkoop via een Duitse webshop voeren wij nu ook projecten uit in Duitsland. Een van de eerste projecten daar was het oplossen van een akoestisch probleem in een restaurant in Bottrop.

  Lees verder

 • Het belang van een goede akoestiek

  Er lijkt tegenwoordig steeds meer aandacht te zijn voor akoestiek. Van een restaurant tot een een multifunctionele kerk en van een callcenter tot een verzorgingshuis: een goede akoestiek wordt steeds belangrijker gevonden. Maar wat is nu eigenlijk het belang van een goede akoestiek? In deze blogpost geven wij een antwoord op deze vraag.

  Lees verder

 • Akoestiek retraite centrum Het Land van Nu.

  In het Groningse Siddeburen is Het Land van Nu gevestigd. Dit retraite centrum is een inspirerende plek waar uiteenlopende activiteiten worden georganiseerd. Naast een groeiplek voor ideeën is het ook een stilteplek voor rustvinders en een plek waar yogasessies gehouden worden. Vanzelfsprekend speelt de akoestiek in een dergelijk centrum een belangrijke rol.

  Lees verder

 • Akoestiek scholengemeenschap de Rooi Pannen

  In het onderwijs speelt akoestiek een belangrijke rol. Een slechte akoestiek kan namelijk een negatieve invloed hebben op de prestaties van leerlingen. In samenwerking met Koop Meubelen uit Son heeft EASY Noise Control bij Scholengemeenschap de Rooi Pannen in Eindhoven de akoestiek verbeterd door een aantal behoorlijk grote EASYphoto akoestische fotopanelen op te hangen.

  Lees verder

 • Akoestiek restaurant de Branding

  Iedereen kent het wel: vermoeidheid na een avondje tafelen in je favoriete restaurant. Een belangrijke reden hiervoor is vaak de slechte akoestiek. Door veel rumoer en drukte is het lastig een gesprek voeren en je gesprekspartners te verstaan. Een slechte akoestiek versterkt dit probleem en zorgt ervoor dat je je enorm moet concentreren, wat leidt tot vermoeidheid. Gelukkig zijn er ondernemers die zich van dit probleem bewust zijn en op zoek gaan naar een oplossing. Op deze manier denken zij mee aan het comfort van hun gasten.

  Lees verder

 • EASY plafondeilanden en EASYphoto akoestisch getest.

  Binnen de afdeling ruimte-akoestiek van EASY Noise Control zijn de EASY plafondeilanden en de EASYphoto fotopanelen de meest verkochte producten.  Deze producten worden dan ook vaak door ons toegepast in adviesrapporten en akoestische berekeningen. Het is dan ook dan ook van essentieel belang dat wij alle eigenschappen van onze producten kennen.

  Lees verder

 • Gestoffeerde akoestische panelen in kantoor.

  In een open kantoorruimte in Den Haag stond EASY Noise Control voor een nieuwe akoestische uitdaging. In het kantoor was niet zozeer sprake van een te hoge galm, maar van een overdracht van geluid tussen werkplekken onderling.  In het kantoor was reeds een akoestisch systeemplafond aanwezig om het geluidsniveau te dempen. Daarnaast zorgden bureauschermen al voor een vermindering van de overdracht tussen de bureau's. Ondanks deze maatregelen hadden de werknemers last van de geluidsoverdracht.

  Lees verder

 • Akoestiek restaurant Syr in Utrecht.

  Op 25 juni dit jaar heeft restaurant Syr haar deuren geopend in het centrum van Utrecht. Nog voordat het restaurant werd geopend was ze al een begrip in Utrecht en omstreken; een nieuwe onderneming met als doel de participatie van vluchtelingen in Utrecht en de bredere samenleving aan te moedigen. EASY Noise control werd benaderd om de akoestiek aan te pakken in het, op dat moment, nog te openen restaurant.

  Lees verder

 • Akoestiek Hooge Huys te Alkmaar

  Halverwege 2015 werd EASY Noise Control benaderd door monumentenorganisatie Vereniging Hendrick de Keyser om mee te denken in het akoestisch ontwerp van het Hooge Huys te Alkmaar. Dit voormalige kantoorpand is ontworpen door Alexander Kropholler (architect en belangrijke voorman in het traditionalisme) en is in het bezit van de monumentenorganisatie. Op het moment toen EASY Noise Control werd benaderd was het pand in volledig restauratie, met als doel om in 2016 compleet opgeleverd te worden.

  Lees verder

 • Akoestische verbeteringen bedrijfsruimte Ferm Werk

  In het begin van dit jaar heeft EASY Noise Control in opdracht van Ferm Werk akoestische voorzieningen aangebracht in de bedrijfsruimte te Woerden. In deze ruimte was er sprake van een slechte akoestiek. Door galm en reflecties verspreidden de geluidsgolven zich door de ruimte. Dit had negatieve gevolgen voor het geluidsniveau, de spraakverstaanbaarheid en de concentratie van de medewerkers. Uit metingen bleek de gemiddelde nagalmtijd 1,7 seconde te bedragen, terwijl de ideale nagalmtijd voor deze ruimte op gemiddeld 0,8 seconde ligt.

  Lees verder