Akoestische plafondeilanden

Wanneer u last heeft van galm in een ruimte is sprake van een slechte akoestiek. Om dit probleem tegen te gaan bestaan diverse oplossingen voor plafonds en wanden. Akoestische plafondeilanden zijn zeer geschikt om veel absorptie aan een ruimte toe te voegen zonder dat dit al teveel opvalt. Bovendien kunnen de meeste plafondeilanden worden gebruikt in samenspel met betonactivering en zorgt de spouw voor een beter akoestisch resultaat.

Betonkernactivering? Akoestisch plafondeiland!
In veel nieuwbouwkantoren is sprake van betonkernactivering; verwarming van het gebouw vanuit het beton. Hierdoor zijn traditionele akoestische plafonds zoals het systeemplafond niet mogelijk en moet er een andere oplossing worden gezocht waarbij de warmte niet onnodig wordt tegengehouden. Een akoestisch plafondeiland die vrijhangt van de constructie biedt dan uitkomst.

Extra absorptie door spouw
Er ontstaat bij ophanging een spouw tussen het plafond en het akoestische plafondeiland. Deze spouw zorgt voor extra geluidsabsorptie door het paneel waardoor minder materiaal nodig is dan wanneer u absorptie rechtstreeks op het plafond aanbrengt.