Baffles

Baffles zijn akoestische oplossingen die worden opgehangen in een ruimte om galm tegen te gaan. In tegenstelling tot plafondeilanden hangen baffles meestal verticaal aan het plafond en worden ze veelal afgehangen met kabels. Ze kunnen ook horizontaal worden afgehangen en indien gewenst zelfs aan of vlak voor de muur worden geplaatst.

Wanneer baffles toepassen?
Over het algemeen zijn plafondeilanden iets effectiever bij het bestrijden van galm omdat hun oppervlak loodrecht op het geluid staat. Toch zijn er verschillende redenen om toch voor dit product te kiezen:

- Esthetische overwegingen; omdat de baffles verticaal hangen blijft het bestaande plafond beter zichtbaar en ervaar je meer hoogte
- Wanneer er veel verlichting of andere doorvoeringen in het plafond zijn opgenomen nemen baffles aanzienlijk minder ruimte in beslag 

Andere vormen
Baffles waren in het verleden altijd vierkant, maar sinds kort zijn baffles ook in andere vormen beschikbaar (bijvoorbeeld cilinders). We bieden hierin diverse mogelijkheden die op dit moment nog niet op de website staan. Heeft u hier interesse in? Neem dan even contact met ons op!